Gość izabela Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam, mam 27 lat.w styczniu tego roku stwierdzono u mnie w gastroskopii gastopathia antralis i hB ujemny. Zaczeriwonione pasmowato antrum żołądka. bez pobrania wycinków.Brałm controloc40. Z wyników krwi wyszlo,ze mam niedobor witaminy b12. czy oznacza to,ze moje zaplenie zoladka jest zanikowe i musze zieminc calkiem leczenie. i zamiast na nadkawasote brac leki na niedokwasote. czy musze powtorzyc gastroskopie w celu sprawdzenie co za roddzaj zaplenie zoladka mam? Dodam,ze mam tez podejrzenie refluksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ma Pani nadkwasotę i controloc należy przyjmować według zaleceń lekarza. Niedobór witaminy B12 należy wyrównać i w tym celu najlepiej skontaktować się z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi