Gość Livyatan Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Witam. Mam uszkodzony nerw strzałkowy wskutek encefalopatii wernickiego (nie jestem alkoholikiem). Byłem w śpiączce itp. Czy nerw po chorobie wernickiego zregeneruje się? Jeśli tak to w jakim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Jeśli uszkodzenie nerwu strzałkowego jest następstwem encefalopatii typu Wernickiego to taki stan powinien ustąpić w przypadku prawidłowej suplementacji witamin i minerałów. Regeneracja może trwać miesiącami, maksymalnie do roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Livyatan Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Minęły już dwa lata. Encefalopatie wywołało u mnie żywienie pozajelitowe. Byłem w śpiączce i ciężko się niedotleniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Livyatan Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Jeśli ktoś ma wiedze dotyczącą takich uszkodzeń proszę o odpowiedź. Nie wiem czy uszczerbek na zdrowiu jest stały czy czasowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi