Gość Ania Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam, moja mama w badaniu histopatologicznym po radykalnej amputacji piersi ma zapisane carcinoma ductale invasivum G3, w żadnym z 13 wyciętych węzłów pachowych nie ma przerzutów. Obecnie czekamy na wyniku HER2 i receptorów steroidowych. Czy moze pan coś powiedziec na podstawie tych badan o rokowaniach dla niej? Z góry dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Rak przewodowy inwazyjny o dużym stopniu złośliwości. Rokowanie należy skonsultować z lekarzem prowadzącym. Za mało danych, aby udzielić takich informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iza Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Rak wycięto w całości i CHYBA nie nastąpił rozsiew (czyste węzły).Jest jednak ryzyko wystąpienia tego samego w drugiej piesi oraz musi być pod ścisłą konrtolą macica z jajnikami (cytologia, USG do pochwowe).Proszę zrobić mamie badanie krwi - oznaczenie markerów CA125 i CA15-3 (koszt 30 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Badanie Cytologiczne i usg wyszło dobrze. Dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbigv Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam, ten sam nowotwór wykryto u mojej mamy. W tej chwili jest po usunięcia guza w piersi. Według lekarza istnieje prawdopodobieństwo, że nastąpią albo już nastąpiły przerzuty do węzłów chłonnych. Zastanawiamy się, czy usunąć główny węzeł chłonny, czy całą pierś z węzłami chłonnymi. Liczymy na jakąś poradę, w jaki sposób postąpić, czy bezpieczniej będzie od razu usuwać pierś, czy jednak starać się zachować pierś, a skupić się bezpośrednio na zagrożonych węzłach. Bardzo proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magda Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 wiatam mam pytanie moja mama dostala opis z biobsji carcinoma ductale invasivum G2 NG1 IM6?10 HPF kategoria B5B czy ktos moze mi to wszysto przetlumaczyc i co oznaczaja te oznaczenia z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość baśka Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 moja znajoma ma wynik-carcinoma ductale invasivum (NHG3, pT2 ,pN2a metastases in lymphonodis*l X / XVl ) czy to jest grozny nowotwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ula Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 witam,proszę o interpretację wyników histopatologicznych: badanie wykazało Er-PS 1+IS1=TS2 PR-0 HER2-reakcja błonowa pozytywna (+3) KI67(+)w ok.5% komórek Podtyp biologiczny -nieluminalny Mam wizytę w poradni onkologicznej 20.03.ale chciałabym coś wiedzieć z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi