Gość Paulina Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Mam wyniki biopsji i nie umiem ich odczytać a do lekarza idę dopiero w sierpniu, proszę o pomoc w odczytaniu wyników niżej podanych. wyniki biopsji: Nakłuto zmianę* A-prawego płata 24x19x28mm - torbiel B- dolnego bieguna prawego płata 16x14x16mm - lita C- lewego płata 19x19x25mm - wielokomorowa torbiel Uzyskano preparaty: A1,B-2,C-1 Uwagi: ze zmian płynowych usunięto A-3.5ml, C-1ml-brunatnej treści A-B-C Treść białkowo krwista histiocyty limfocyty monomorficzne tyreocyty. Obrz nie wyklucza rozrostu guzkowego. z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Rzeczywiście bez innych badań moge jedynie powiedzieć, że w badaniu tym nie został wykluczony rozrost guzkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KASIA Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 co oznacza wynik biobsji cienkoigłowej * cellulae carcinomatosae Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Komórki rakowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zmm Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Mam wyniki usg proszę o czy to jest coś złego czy nie Tarczyca dwupłatowa położona prawidłowo,płat prawy 18x16x49mm, lewy 23x14x48mm,miąż nieco niejednolity , w płacie lewym normoechogeniczne guzki 8mm, 5mm i hypoechogeniczny 4mm prosze o wyjasnienie z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zmm Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 mam pytanie czy bedzie to można usunąć czy inaczej to sie da leczyć prosze odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi