Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Blizna po zabiegu wydłużenia wędzidełka napletka

Gość Dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 28 dni temu maiłem zabieg wędzidełka napletka. Szwy zeszły ale mam pytanie po jakim czasie znikną blizny po operacji? Podczas wzwodu napletek sam nie schodzi z żołędzia musze robić to ręką ale i tak ciężko idzie tak jakby napletek był za wąski czy będzie potrzebny kolejny zabieg czy napletek da się samemu rozciągnąć? W miejscu gdzie były szwy na żołędziu ma szpare tak jakby szwy się zerwały i nie zrosło się dobrze ale podczas gojenia nie czułem bólu ani nie było krwi więc szwy odpadły same, czy mam się tym martwić? Czy masturbacja, seks jest już bezpieczny po miesiącu od operacji?

Gość chirurg Tomasz Stawski

Szwy zeszły ale mam pytanie po jakim czasie znikną blizny po operacji? - Blizny nigdy nie znikają, zawsze pozostają jakieś następstwa po gojeniu głębokich ran czyli blizny. Podczas wzwodu napletek sam nie schodzi z żołędzia musze robić to ręką ale i tak ciężko idzie tak jakby napletek był za wąski czy będzie potrzebny kolejny zabieg czy napletek da się samemu rozciągnąć? - Trzeba jeszcze próbować ćwiczyć przez kolejne 2-3 miesiące. Jeśli nie uzyska się poprawy tego stanu może okazać się konieczne wykonanie kolejnego zabiegu. W miejscu gdzie były szwy na żołędziu ma szpare tak jakby szwy się zerwały i nie zrosło się dobrze ale podczas gojenia nie czułem bólu ani nie było krwi więc szwy odpadły same, czy mam się tym martwić? - Myślę, że nie. Czy masturbacja, seks jest już bezpieczny po miesiącu od operacji? - Tak