Gość KrisNitro Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam. Mam 14 lat i trenuję sporty walki (MMA i Ju-Jitsu bez kimon). Walki to moja pasja. Mam niestabilne barki( lewy z łatwością mogę wystawić, nie odczuwam przy tym bólu ani kłócia). Ortopeda mówi, że to musiało się stać jak byłem mały, ale dlaczego zabolało dopiero na sparingu bokserskim? Pobolało 3 dni i przestało. Zrobilem 4 miesięczną przerwę od treningów i widać było poprawę, był stabilniejszy a gdy ciągnąłem rękę rowek nie był taki dużyprzypadkowo upadłem na tył tego lewego barku i znowu był luźny. Teraz czekam miesiąc i widać drobna poprawę. Co mam zrobić, ile czekać czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 10 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Radzę w tej sprawie ponownie skonsultować się z ortopedą. Takie nawykowe zwichnięcia w zakresie stawu barkowego mogą wymagać leczenia operacyjnego. O tym jednak musi zadecydować ortopeda (do rozważenia wcześniej USG barku lub też rezonans magnetyczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi