Gość Chris Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Witam. Około 3 miesiące temu spadłem ze schodów i skręciłem sobie staw skokowy. Zrobiłem prześwietlenie i wyszło mi że to tylko skręcenie - więc obyło się bez gipsu. Miałem zwolnienie na 3 tygodnie i siedziałem w domu (oszczędzając stopę) przykładałem lód i Altacet. Stopa już mnie nie boli, ale niestety obrzęk pozostał. Jest prawie taki sam jak zaraz po skręceniu i dość twardy. Na ten moment niczym go nie smaruję. Doszedłem do wniosku że sam raczej nie przejdzie. Czy ktoś wie jak się go *pozbyć*? Może należało by czymś smarować, coś przykładać? Za wszelkie porady bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 W tej sprawie trzeba ponownie najlepiej skonsultować się z ortopedą. On po bezpośrednim badaniu, po ocenie klinicznej zaleci odpowiedni dalszy sposób postępowania. Myślę, że celem oceny obrzęku wskazane byłoby np. wykonanie USG stawu skokowego. O wszystkim zadecyduje ortopeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi