Gość pol Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam serdecznie, mam torbiel w okolicy krzyzowej została ona łyzeczkowana, lekarz zalecił mi i tak operacje w tym miejscu, moje pytanie jest takie: czy mozna jakos przeswietlic to i sprawdzic czy jeszcze cos z tego torbiela zostało? bardzo sie boje tej operacji i długotrwałego gojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Niestety nic takiego nie da się zrobić. Trzeba wykonać doszczętny zabieg usunięcia torbieli wraz z otaczającymi zdrowymi tkankami, żeby w przyszłości nie doszło do nawrotu torbieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pol Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 a co jeżeli nie usunę tej torbieli? jak narazie rana sie uspokoiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol1 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Mnie też interesuje to pytanie, ponieważ możliwe że i ja mam torbiel, co prawda juz nic nie boli ale byla ropa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pol Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 mógłby ktos odpowiedziec na to pytanie?, dzienkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Niestety torbiel włosowa jest nawracającą i niełatwą zmianą do usunięcia. Najleszym zabiegiem jest doszczętne usunięcie zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pol Opublikowano 1 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 a jeżeli będe jeszcze jakis czas z tym żył około pół roku moze wiecej i jak bedzie potrzeba to tylko łyżeczkowanie? czy zostawienie jej w takim stanie może byc? czy może to mi jakos zaszkodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karo Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 mnie tez ciekawi to pytanie, czkeam na odpowiedz czy mozna z tym tak chodzic i dopiero po jakims czasie zoperowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pol Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 czekam na odp, dzienkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pol Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 może ktos udzielic odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Najlepiej usunąć zmiany. Prosces zapalny i tak toczy się w sposób niewidoczny od zewnątrz. Czekanie tylko wydłuża występowanie dolegliwości i powoduje dalsze rozwijanie się zakażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal 20 l Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 ja mam w tym miejscu taka rzecz juz 3 lata puchlo z takim dzyndzelkiem na koncu pekalo mnoswto ropy uspokajalo sie i wracalo . w szpitalu bylem z goraczka wysoka jak peklo raz dali antybiotyk uspokoilio sie ale nigdy nie zniklo .. ponizej tego guza na kosci mam rowno pod soba z czarnych dziurek przetok z ktorych saczyla sie ropa bez pekniecia torbiela .. lekarz zlecil dzis usg tych okolic i prawdopodobnie opereacje. w kazdym razie samo cholerstwo nie zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi