Gość ana123 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Witam, Mam stwierdzoną przepuklinę pępkową i kresy białej. Po 2 ciążach zakończonych cesarskimi cięciami mam również spory rozstęp mięśni prostych brzucha. Byłam na konsultacji u chirurga (nfz), który odradził robienie przepukliny kresy białej z uwagi na konieczność założenia siatki (jak dla mnie to przepuklinę trzeba naprawić). Mam skierowanie do szpitala na leczenie operacyjne, ale nie wiem czy w jednym czasie można naprawić obie przepukliny, mięśnie brzucha oraz wyciąć nadmiar skóry po ciążach. Może ktoś może polecić jakiś szpital w Szczecinie lub okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Takie zabiegi jednoczasowo można wykonać, lecz trzeba spodziewać się tego, że w ramach NFZ nie zostanie Pani zrefundowany zabieg plastyki powłok brzusznych (jedynie zaopatrzenie chirurgiczne przepuklin, a więc bez plastyki rozstępu mięśni prostych brzucha i wycięcia nadmiaru skóry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi