Gość Mateusz Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Witam 2 tygodnie temu fatalnie upadłem na nogę było niby wszystko okej.. jednak na drugi dzień już kolano było mocno opuchnięte.. Zebrał się płyn w kolanie który ograniczał ruchomość.. poradziłem sobie z nim po 4 dniach. Znajomy fizjoterapeuta badając mnie i sprawdzając stwierdził że uszkodzeniu uległa łąkotka.. mówie no nic wyrok. Dziś jestem już mądrzejszy.. byłem u ortopedy.. Zrobił mi USG które pokazało delikatne podwinięcie łąkotki.. Chciałem pobiec w Cracovia Maraton i powiedział że muszę zrezygnować że albo 4 tygodnie odpocznę albo potem narobie gorszej biedy. Powiedzcie mi czy jest duża szansa że łąkotka się odwinie na swoje miejsce? Sam stwierdził że szansa jest duża, a jeśli nie to artroskopia i czeka się na nią rok :D - kochana służba zdrowia.. Miał ktoś podobny przypadek do mojego? Przyznam szczerze że w zeszłym tygodniu przejechalem rowerem 40 km i przebiegłem 57 km i po biegu 20 km czułem że mój staw kolanowy jest mniej sprawny zebrał się płyn.. powodował ucisk i ból. Pozdrawiam*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Proszę zachować ściśle okres odpoczynku, odciążenia po urazie stawu kolanowego przez okres około 4-6 tyg. Przez ten czas zapewne dojdzie do rekonwalescencji i regeneracji stawu kolanowego. Proszę ściśle przestrzegać tego czasu i nie obciążać stawu kolanowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemek Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Też musiałem korzystać z usług ortopedy. Zapisałem się do http://www.oberclinic.pl/, bo słyszałem same dobre opinie. Ortopeda, który mnie leczył był bardzo profesjonalny, więc polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi