Gość Natalia Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Witam/Chciałabym tylko zapytac sie o jedną kwestię, a mianowicie, wykryto u mnie miesiąc temu kamicę nerkową*kamieni jest w kazdej z nerek całkiem sporo i w bardzo różnej wielkości *w związku z tym mam pytanie: czy obowiązuje mnie jakaś specjalna dieta?( mój lekarz nie był zbyt rozmowny i nie udzielił mi informacji jakichkolwiek w tym temacie)I czy w związku z tą chorobą, mogę ćwiczyć na wf-ie, czy też powinnam ubiegać sie o zwolnienie lekarskie(jestem studentką i mam w programie wf) Za odpowiedź z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Nie ma specjalnej diety w kamicy moczowej. Nie ma też przeciwwskazań do wysiłku fizycznego. Najważniejsze jest tyko dobre nawodnienie organizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi