Gość Stefan Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Mój problem polega na tym, że mam powiększony węzeł chłonny w lewej pachwinie już od ponad 3 lat, rok temu byłem u lekarza chirurga, który zbadał to i powiedział, ze jak się bedzie nadal powiększał to trzebe będzie to wyciąć, na szczęście się nie powiększa, więc dałem sobie z tym spokój, ale mimo wszystko trochę mnie to trapi. Zauważyłem jeszcze dziwną rzecz, że po stosunku seksualnym, zaczyna mnie ten węzeł pobolewać, trwa to parę godzin i przestaje. P.S rok temu jak się badałem to wyniki OB i badanie krwi były prawidłowe, mimo tego powiększone węzła czuje się dobrze, mam apetyt, nie jestem osłabiony, nie tracę na wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 W pachwinie najczęściej występują powiększone węzły chłonne pozapalne (np. po zapaleniu dróg moczowych). Oczywiście węzeł chłonny taki można obserwować. Jednak jeśli występuje okresowy ból węzła chłonnego (np. po stosunku seksualnym) radzę w tej sprawie skontaktować się z lekarzem. Może w chwili obecnej występować potrzeba wycięcia węzła i poddania go badaniu histopatologicznemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi