Gość zosia Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Witam mam taki problem,urodziłam 3lata temu przez cesarskie ciecie ,synek wazył 6410 ale nie w tym rzecz ,chodzi o to ze został mi bardzo duzy brzuch zaraz pod piersiami sie zaczyna wyglada to tak jakbym była w 5 miesiacu ciazy ,gdy stoje brzuch jest bardzo twardy lecz gdy leze staje sie z kolei bardzo miekki,dokucza mi to bardzo,nawet podczas jazdy samochodem bolią mnie boki brzucha ból ,kłucie jakby kolka,czy jest jakiś sposób aby temu zapobiec?prosze o odp. z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie nie badając bezpośrednio, nie określając jaka jest przyczyna tak zbudowanego brzucha jak Pani przedstawia. Być może ma to związek z dużym rozstępem mięśni prostych brzucha. W takim wypadku wymaga się utrzymania należytej wagi ciała i wzmocnienie mięśni powłok brzusznych odpowiednimi ćwiczeniami. Radzę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi