Gość Nick. Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Witam. Mam 21 lat, około dwa lata temu wykryłem u siebie żylaki powróżka nasiennego. Na początku nie zdawałem sobie sprawy z problemu, teraz zauważyłem, że mam je po obu stronach, jednak nie są duże, ale jądra widocznie się zmniejszyły i mój poziom libido spadł. Moje pytania: 1. Czy po operacji żylaków jądra się zwiększą? 2. Czy po wyleczeniu żylaków będę miał częściej ochotę na seks? 3. I czy nie będę miał później powikłań z niepłodnością? Z góry dziękuję za odpowiedź. . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 1. Czy po operacji żylaków jądra się zwiększą? - Raczej nie. 2. Czy po wyleczeniu żylaków będę miał częściej ochotę na seks? - Niestety nikt Panu na to nie odpowie jednoznacznie, ale być może tak. Radziłbym jeszcze w tej sprawie skonsultować się z seksuologiem. 3. I czy nie będę miał później powikłań z niepłodnością? - Jeśli zoperuje Pan żylaki powrózka nasiennego zmniejszy Pan prawdopodobieństwo wystąpienia niepłodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi