Gość Jola z Cz-wy Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Opis mammografii: W kwadracie górnym zewnętrznym piersi lewej widoczna jest okrągła, dość dobrze ograniczona struktura wielkości ok. 10 mm-torbiel? zmiana lita?. Innych zmian ogniskowych w obu piersiach nie uwidoczniono. w piersi lewej widoczne jest pojedyncze mikrozwapnienie łagodne. Usg z przed miesiąca uwidoczniło dwa niewielkie torbiele na piersi prawej i jeden na lewej. Mam podjąć decyzję do początku września czy zrobić biopsję, czy pobrać wycinek a może jeszcze poczekać z decyzją? Proszę o pomoc w podjęciu decyzji ponieważ mój lekarz w tej kwestii był mało rozmowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Najlepiej zmianę wyciąć w całości i poddać badaniu histopatologicznemu. W biopsji nie ma się 100% pewności co do wyniku. Niech pani jednak nie czeka tylko podda się zabiegowi. Nowotwory sutka są bardzo ekspansywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małgorzata61 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam! w moim opisie mammografii mam napisane: W kwadracie górno-zewnętrznym piersi lewej ognisko wielkości 5mm o cechach łagodnych. Na zdjęciu c-c lewej piersi od strony przyśrodkowej i jamy ścianie klatki piersiowej niejednoznaczne zacienienia (prawdopodobnie artrefakty). Co to oznacza? Czy to jest groźne? i Co w tym przypadku mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Radziłbym jeszcze wykonać USG sutków celem pogłębienia diagnsotyki i na podstawie tego badania zadecydować o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi