Gość mala Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witam. Od kilku miesięcy mam bardzo krepujacy problem. Muszę uważać co jem dlatego ze gdy zjem troszkę więcej to na drugi dzień a nawet przez tydzień się mecze tzn. Mam okropne wzdęcia. Najgorsze jest to ze gdy wzdęcia ustana to nadal mam nie przyjemny zapach z odbytu, po prostu czuje brzydki zapach ode mnie przez pare dni. Bardzo mnie to dobija, myje się 2 razy dziennie i podmywam bardzo często. Mam częste zaparcia i nie reguralne oddawanie stolca, przewaznie co 3-4 dni a czasami raz na tydzien. Wspomne ze nie jem mięsa. Przeważnie jem jogurt z blonnikiem i dwie male kanapki na dzien. Pije tylko wodę i rumianek z mięta. Ostatnio schulam. Mam 22 lata i wazę 45kg. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Hej, moim skromnym zdaniem powinnaś się udać po prostu do lekarza. I to natychmiast. *Domorośli chirurdzy* (czyli taki ktoś jak ja:)) niewiele Ci pomoże, musisz się skontaktować z lekarzem, żebyś przypadkiem sobie sama nie zaszkodziła. Idź po prostu do rodzinnego, on Cię pokieruje dalej do proktologa, tudzież alergologa, być może coś z florą bakteryjną w jelitach do końca nie gra. Możliwości jest milion... Musisz naprawdę to sprawdzić. Doraźnie może pomóc herbata z kopru włoskiego- niweluje w znacznym stopniu uczucie *balona* w brzuchu. Dodatkowo Colon C (z tego, co wiem jest w całości wydalany przez organizm, pomaga się wypróżniać) Wystrzegaj się tabletek na wzdęcia, one mogą Twój stan nawet pogorszyć... Ale przede wszystkim leć do lekarza. Koniecznie. :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi