Gość Paweł.S Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Witam. Jestem pierwszy raz na tym forum. Wczoraj miałem nieciekawy wypadek, otóż grzebiąc w piwnicy spadł mi na rękę luksfer dokładnie kostka II palca. Pech taki że był zbity w rogu. na początku zlekceważyłem rane, opatrzyłem i zająłem sie czym innym. Za ok 3 godziny podczas zmiany opatrunku na nowy oczyszczeniu rany zauważyłem że rana jest szerokości ok 3.5 cm i dość głęboka. Po oczekiwaniach w długich kolejkach w szpitalu okazało sie że luksfer spadając ucią ścięgno prostownika oraz pękła kość. W szpitalu zaszyto mi tylko rane ręke wsadzili w gips i dali skierowanie do chirurga plastycznego w zielonce na operacje. Czy taka operacja jest pod narkozą czy ze znieczuleniem? Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Myślę, że taki zabieg będzie wykonany w znieczuleniu miejscowym lub odcinkowym. O wszystkim jednak musi zadecydować chirurg po bezpośrednim badaniu. On wyjaśni w jaki sposób Pana znieczuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł. S Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 A nie powinni od razu mi tego zrobić w szpitalu? Na skierowaniu mam napisane ze za 14 dni na zdjęcie szwów a dopiero za 6 tygodni na szycie ścięgna. Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi