Gość dzasta Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Zanim pojde do lekarza chce sie skonsultowac tutaj. Od jakiegos czasu boli mnie troche nadgarstek prawy. Mam problemy z lewa reka wiec wiekszosc czynnosci robie ta reka. Ost mam uciazliwych sasiadow ktorzy w nocy puszczaja glosno muzyke wiec zdarzalo sie ze uderzalam w sciane. Od tego czasu boli. Jest lepiej jak usztywniam bandazem. Wczoraj mialam takie sytuacje ze robilam z ludzmi wiele piatek itd. I dzisiaj wgl mocniej boli. Czuje jakby tamto miejsce bylo troche naciagniete a bol jakby b powierzchowny. Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Raczej nie jest to złamanie, gdyż dolegliwości byłyby znaczniej nasilone i występowałby miejscowe objawy np. obrzęk ręki. Raczej wskazuje to na jakieś przeciążenie nadgarstka, stłuczenie lub jest wyrazem zwyrodnienia stawów ręki. Trzeba by w tej sprawie najlepiej skonsultować się bezpośrednio z ortopedą (do rozważenia RTG ręki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi