Gość andrzej grudziecki Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam. odczuwam ból śledziony, podczas prowadzenia pojazdów-tylko. podczas *normalnego siedzenia*, nic mnie nie boli. biorę rextat 20, na obniżenie cholesterolu, [HDL-153], oraz cardioaspirynę, ze względu na zwężenia tętnicy brzusznej lewej, podudowej i podkolanowej. z powyższych względów jestem zmuszony do przestrzegania diety. pytanie: czy te leki mogą być przyczyną bólu śledziony, oraz czy mogą spowodować jakieś większe zagrożenie dla niej? mam 60 lat, usunięty woreczek żółciowy, przebyte zakażenie wątroby typu *B* proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Trzeba wykonać usg i potwierdzić powiększoną śledzionę. Wykonać dodatkowe badania ( w tym morfologię) aby ustalić przyczynę takiego stanu i dalsze leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgorzata Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 M Mam w okolicy ogona trzustki widoczny ze zwap zwapnieniami w scianie tetniak tetnicy , sledzionowej o średnicy 12 mm proszę o odpowiedź co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi