Gość chybaJa Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Dzień dobry. Proszę wybaczyć że nie przeglądałem kilku tysięcy pytań ale wydaje mi się że sprawa jest nagląca a w mojej okolicy są prawdopodobnie tylko znachorzy.. Osiem lat temu miałem usunięte całe jelito grube. Kilka miesięcy po operacji z odbytu poleciało trochę rzadkiego kału, zadzwoniłem do chirurga który mnie operował i dowiedziałem się że pozostały odcinek jelita musi się oczyścić i że to dobrze. Oczyścił się i nic podobnego nie miało miejsca przez te wszystkie lata. Dwa tygodnie temu puściłem strasznie bolesnego bąka z kleksem ale pomyślałem że podczas kompieli dostało się trochę wody z mydłem którą wydalę i będzie spokój. Wydalałem przez trzy dni po czym poszedłem do lekarza i zarejestrowałem się do chirurga. Przez 10 dni nić się nie działo aż zaczęło i to fest..W tej chwili trwa to trzeci dzień i wylatuje ze mnie co najmniej pół litra dziennie strasznie śmierdzącego brązowego płynu.. Przedwczoraj było pogotowie. Sanitariusz pomacał brzuch stwierdził że jest miękki a ja nie gorączkuję więc nie na zagrożenia życia ale zadzwonił jeszcze do chirurga który(o zgrozo!) powiedział że to normalne(współczuję jego pacjentom, czy też raczej ofiarom). Moję pytanie brzmi: Czy u stomika zapalenie otrzewnej będzie miało takie same objawy skoro ten płyn z otrzewnej ma ujście? I jeśli tak to co to za płyn i skąd się go tyle bierze(Tyle znaczy corac więcej). Do mojej wizyty u chirurga zostały dwa dni a boję się że to będzie ten dla którego jest to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Witam *Chybaja*, nie pojmuję dlaczego czekasz tak długo z wizytą u lekarza, ja na Twoim miejscu sama bym się zgłosiła do szpitala, nawet bez skierowania. Ten chirurg to chyba nie ma nic wspólnego z medycyną .......to nie lekarz. Wg.mnie nie jest normalne żeby z *tyłu *leciało (może się czasem trochę bezbarwnego, bezzapachowego śluzu wydalić) z kawałka jelita, które jest nieczynne, {rozumiem że nasz stomię załozoną}. A nie przyszło ci do głowy,że może dzieje sie coś złego z tym pozostawionym kawałkiem jelita, jakiś proces rozrostowy albo stan zapalny, to Twoje zdrowie, czemu dałeś się tak zbyć .... pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi