Gość Inferno Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Witam. Ja mam tylko małe pytanie - otóż miałem 12 lutego wypalane 4 pieprzyki na szyi ( blisko siebie, pod brodą ). Od tego czasu 2/3 razy dziennie smaruje maścią którą polecił mi lekarz, który te pieprzyki usunął. I chciałem się zapytać jak długo musze unikać słońca ? Jak wyglądają takie plamy gdy się tego słońca nie unika ? Jak długo goi się taka rana po wypaleniu pieprzyka ? I jeszcze jedno... Czy przez unikanie słońca mam rozumieć, że rana nawet na kilkanaście sekund nie może znaleźć się na słońcu czy mam tego po prostu nie odkrywać na dłuższy czas ? Pytam, ponieważ minęło półtorej tygodnia od usunięcia i mimo aktywnego smarowania nadal mam takie małe blizny i albo mi się wydaje albo pojawia się kawałek brązowego... Nie wiem czy to robi sie plama czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość inferno Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Aha i jeszcze jedno. 17 lutego skończyły mi się ferie i do tego czasu rana ani razu nie ujrzała słońca nawet przez szybę, była smarowana i zaklejana taka opaską. Jednak od tego 17 lutego do szkoly juz chodziłem bez tej opaski i czasami słońce na dworze się pojawiało podczas powrotu do domu jednak w szkole i kiedy wracałem do domu zapinałem bluzę aby chronić te rany i co jakiś czas sprawdzałem czy są zakryte przez bluzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi