Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Trudności w utrzymaniu wzwodu po ćwiczeniach na rozciąganie penisa

Gość mike

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie uszkodziłem sobie penisa wykonując ok. 3 m-ce temu ćwiczenie rozciągania penisa, przez dłuższy czas(ok. 10min.) przyciskałem(dosyć mocno) zgiętego penisa u podstawy do kości łonowej rozciągając go drugą ręką. W miejscu gdzie przeciskałem penisa (u podstawy do kości łonowej) penis jest jakby uszkodzony, jest taki łamliwy, bardziej miękki zarówno we zwodzie jak i bez od górnej części penisa. mam teraz problem w utrzymanie wzowodu,(trudniej go również osiągnąć) jakby ta częśc u podstawy nie była wstanie utrzymać reszty penisa. Obawiam się że od tego przyciskania mogłem uszkodzić coś ciałach jamistych,może nie dochodziła do tej przyciskanej części krew, lub od siły nacisku coś się uszkodziły się tkanki. Byłem u urologa, zrobił mi USG prącia, nie stwierdził żadnych krwiaków itp. Czy takie uszkodzenia z czasem mogą się zregenerować, penis może w tym miejscu wrócić do dawnej sztywności i twardości?

Gość chirurg Tomasz Stawski

Tak, po pewnym czasie, nawet odległych penis może wrócić do dawnej funkcji i morfologii. Myślę, że nie ma Pan powodu do obaw skoro urolog nie znalazł nic niepokojącego.