Gość goral Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ostatnio okazało się , że dolega mi tzw. kolano skoczka .Tzn. zdiagnozował to ortopeda bo ból odczuwałem już od paru lat.Początkowo kolano bolało tylko podczas wysiłku, z czasem coraz częściej , aż od kilku miesięcy praktycznie codziennie nie ważne czy chodziłem czy leżalem . Byłem dwukrotnie u ortopedy , dostałem dwa zastrzyki w kolano i oprócz tego zażywam tabletki Piascledine 300 i Aglan 15 oraz jakąś maść . Jak ból powróci mam dostać zastrzyk z kwasu hialuronowego. Tyle wstępu :). Pytanie mam w zasadzie jedno ale istotne a zapomniałem je zadać lekarzowi. Przez okres zażywania tabletek miałem oszczędzać kolano. Czy jakaś rehabilitacja jest potrzebna (ćwiczenia na wzmocnienie mięśnia czworogłowego itd. , jakis basen .) ? Odwiedzić fizjoterapeutę , żeby określił rodzaj wykonywanych ćwiczeń , skonsultować to z *moim ortopedą czy samodzielnie nad tym popracować ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Zapytaj się swojego ortopedy o falę uderzeniową, ja byłem na niej na Bobrowieckiej 9 i ból kolana zniknął zupełnie po 6 zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi