Gość aaa111aaa Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam! Tydzień temu (środa) miałem robioną artroskopie lewego kolana. Na drugi dzień po wyjęciu drenów, pochodziłem o kulach i wróciłem do domu. Miałem zalecenia chodzenia 10-12 dni o kulach, ale siedzę w domu, a odległości które pokonuję są nieznaczne, więc odstawiłem kule. Wykonuję zalecone ćwiczenia codziennie. Czasem po pokonaniu jakiegoś krótkiego dystansu odczuwam lekki ból po lewej stronie w tylnej części kolana. nie jest to ból który mi przeszkadza, ponieważ jest bardzo słaby, ale fakt faktem, że występuje. Za dwa dni (poniedziałek) będę miał ściągane szwy. Pytania: 1. Czy to duży błąd, że odstawiłem kule? 2. Czy ten ból to coś naturalnego? Daję wam link do zdjęcia opisu rezonansu, które miałem robione około 3-4 mies. przed operacją. http://ifotos.pl/zobacz/DSC00065J_ehnqrna.JPG/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 1. Czy to duży błąd, że odstawiłem kule? - nie, jeśli pokonuje Pan tylko małe dystanse, proszę jednak według zaleceń używać jeszcze kul przez 3-4 dni 2. Czy ten ból to coś naturalnego? - tak, powoli powinien ustąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi