Gość kazio81 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Jakiś miesiąc temu zacząłem mieć okropna zgage po wypiciu piwa. Tak nagle mnie to zaskoczylo, w zyciu nie mialem takiej zgagi. Poszedlem do gastrologa, a od niego zostalem skierowany na badanie Igg. Wynik wyszedl 2,38. Pani doktor powiedziała, że jeśli będę miał w zakresie 1-3 to musze zarzyc Anesteloc. Jeśli wynik wyjdzie powyzej 3 konieczna bedzie gastroskopia. OBecnie zazywam lek, zmienilem diete, juz nie mam zgagi, praktycznie brak objawów, ale martwi mnie dosyc wysoki poziom helicobacter...czy za jakis czas jeszcze raz powineinem sie przebadac ?? Czy taka ilosc bakterii nie spowoduje za jakis czas innych dolegliwosci ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Można powtórzyć jeszcze raz badanie po około miesiącu. Jeśli wynik będzie na podobnym poziomu trzeba będzie zastanowić się nad gastroskopią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi