Gość Jacek Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Mam 40. lat. Do tej pory nie miałem problemów o których teraz piszę. Pół roku temu zacząłem odczuwać dolegliwe swędzenie u ujścia cewki moczowej. Po zsunięciu napletka, żołądz była zawsze wilgotna.Dolegliwości ustępowały po przemyciu żołędzi, co czyniłem co najmniej 2x / dzień. Nie towarzyszyły temu żadne upławy.Swędzenie z czasem ustąpiło, lecz na końcu napletka pojawiło się przebarwienie- jasna otoczka, określiłbym ją wybladnięciem skóry. Równoczesnie pojawiłysię trudności ze zsuwaniem napletka, zwłaszcza w stanie erekcji- napletek schodzi tylko do połowy żołędzi.Jeśli jest całkowicie zsunięty wcześniej, to wyrażnie uciska na prącie.W tym stanie nie daje się też z powrotem nasunąć, nawet po częściowym ustąpieniu wzwodu. Mam wrażenie, jakby napletek się zwęził. Bardzo proszę o wstępną diagnozę i poradę. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Zwężenie napletka ma pewnie przyczynę zapalną (obecnie już zmiany pozapalne). Należy udać się do lekarza urologa. Konieczne jest leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ja Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 ja mam taki sam problem. Jak osoba wyzej napisal ze sa to stany pozapalne to czy napewno trzeba udac sie do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bio Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 tez mam ten sam problem. Czy ktos zna odpowiedz co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S.B Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Wszystko przemija z czasem 2-3 dni . Nie drapac ani ruszac pielegnowac i przemywac 3 razy dziennie . Pomaga na sobie sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Koledzy nie ma jakiejś maści na to , u mnie jest ten sam problem ale na razie nie pomaga samo przemywanie co prawda jest już troszkę lepiej, ale nadal mam przebarwienie na końcu napletka i widoczne przewężenie na penisie . Proszę o POMOC . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi