Gość Mateusz Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam, Jestem po rekonstrukcji ACL , minął 4 miesiąc i lekarz prowadzący zakończył moje leczenie a dopiero teraz wychodza na jaw rózne niedogodności. 1 pytanie to : Odczuwam że kolano nie jest w pełni stabilne. Po dłuższym zasiedzeniu jak wstanę i robię z 20-30 króków to przez cały ten czas strzela mi jakbym z prawej strony (zewnetrzna) kolana, może trochę ponizej coś jak kość strzałkowa bądz jej głowa i trochę pobolewa, jednak po jakimś czasie bądz dystansie przechodzi, ale czuję później pieczenie wzdłuż wspomnianej kości... 2 pytanie: Podczas prostowania kolana pod obciązeniem (np robiąc przysiady) w operowanym kolanie podczas wyprostu, przeprostu coś mi strzela bądz chrupie. (w środku kolana, ewentualnie bardziej z prawej (zewnętrznej) strony) A gdy je odciążam i ciężar ciała przesuwam na drugą nogę i prostuje obydwie to jakby mniej to odczuwam bądz i wcale. Wybieram się owszem do ortopedy ale termin mam na marzec... a niepokoi mnie to.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Najprawdopodobniej za słaby mięsień czworogłowy a szczególnie VMO głowa przyśrodkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ralf Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Jakie są najlepsze ćwiczenia na głowę przyśrodkową VMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ralf Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Mam objawy słabej głowy przyśrodkowej VMO słaba ostania faza wyprostu i zgięcia,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ralf Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Zaburzony wzorzec chodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ralf Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Znalazłem takie coś Przysiad kolarski Przysiad z podwójnym dnem step-up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi