Gość M. Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Witam, mam 17 lat. Od kilku tygodni zauważyłam, że po wypróżnieniu (choć nie tylko) z odbytu wydobywa się śluz, której jest bardzo dużo. Często miewam bóle brzucha. Czy to może być coś groźnego? Nie chciałabym iść do lekarza, to zbyt wstydliwy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Niestety nie jest to prawidłowy objaw. Trzeba o tym problemie poinformować rodziców i skonsultować się w tej sprawie bezpośrednio z lekarzem. Takie objawy mogą świadczyć o jakimś stanie zapalnym w zakresie jelita grubego co może wymagać konsultacji z gastroenterologiem, a nawet następowego badania kolonoskopowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M. Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Chyba wolę poczekać do 18 i sama iść do lekarza niż z mamą czy tatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M. Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 NIe można na to brać jakichś tabletek - tak zapowiegawczo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cezary Machalowski Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 witam mialem taki sam problem jak ty z tego co mowisz jesli sluz w okolicach odbytu jest przezroczysty moze to byc zapalenie ukladu moczowego lub choroba jelita wrazliwego ja w tym przypadku mialem oba lekarze obwiniali choroba crohna za wszystkie dolegliwosci co bylo nieprawda pimimo doskonalem diety i antybiotyko terapi dalej mialem problemy objawy dopiero ustapily jak wykryto u mnie zapalenie cewki moczowej dopiero jak sie zaczelem na to leczyc prosze lekarzy o troche wyobrazni i zaufania miedzy pacjentem szukalem tego 2 lata na tego typu problemy proponuje wyprubowac NeoFuragine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi