Gość kanonier Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Witam. Problemem jest zerwane ścięgno. Zgodnie z zaleceniem ortopedy , przez 6 tyg. palec był usztywniony przez *szynę*. Po tym okresie jednak nie nastąpiła żadna poprawa. Palec jest spuchnięty i siny. Dwóch fachowców zaleciło nosić szynę przez kolejne 6 tyg. Załączam link ze zdjęciami palca. Będę wdzięczny za jakieś rady/wskazówki odnośne dalszego postępowania, gdyż na obecną chwili nic się nie polepszyło, co mnie martwi. Zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/540524e9b2506b15.html Z góry dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Skoro ścięgno zostało zerwane to rozumiem, że zostało zeszyte (połączone), a szyna jest tylko następstwem tego leczenia zabiegowego. W chwili obecnej po tego typu leczeniu (zeszycie ścięgna plus szyna) wskazana byłaby rehabilitacja (konsultacja u lekarza specjalisty rehabilitacji ze wskazaniem na zabiegi i ćwiczenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa p. Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 ja miała szyte ścięgna kciuku jakies dwa lata temu. mój palec wyglądał podobnie jak twój. nadal jest grubszy i nieodzyskała w pełni sprawności w nim. po 7 tygodniach w szynie dwa tygodnie chodziła z usztywniaczem ponieważ lekarz chciał zobaczyc czy palec sam się zrehabilituje. niestety tak nie było i chodziłam na 3 serie zabiegów (masaże, laser, ćwiczenia itp) bolało na początku strasznie. a to zaczerwieniem - moze osbie go odpażyłas od szyny i bandaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi