Gość Kamil Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam, zbliżam się do 18 urodzin, przez ostatnie miesiące na moim ciele coraz bardziej udowidaczniały się zyły. Zainteresowały mnie struktury ich na łydkach - załączam zdjęcie, co prawda nie moje [http://storage.sfd.pl/1/images2009/20090709132058.jpg] Ogólnie mam jasną karnacje wiec zyły widac dobrze na udach i łydkach. U mnie nie jest to na razie tak widoczne, ale przy napięciu łydki w odpowiedniej pozycji daje się wyczuć takie guzki, jakby grudki. Czy jest to coś powaznego, wymagajacego leczenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Jeśli w przebiegu właśnie żył kończyn dolnych wyczuwa Pan zgrubienia, jakieś guzki to zapewne są to żylaki. Aby konkretnie przekonać się czy rzeczywiście posiada Pan żylaki trzeba w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. On wyjaśni czym są te zgrubienia i zaleci odpowiedni sposób postępowania. Leczenie żylaków operacyjne z reguły stosuje się w przypadku występowania objawów lub znacznych zmian estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 A to możliwe by pojawiły się na nogach w tak młodym wieku? Nie są to jakieś duże zgrubienia, łydki mam dosyć umięśnione, żadnych pajączków, innych dolegliwości typu ciężkie nogi, więc naprawdę byłym zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Kamil, możliwe że są to tłuszczaki które możesz usunąć, polecam iść z tym do chirurga *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Co za bzdury miałem tak zawsze po ostrzejszym treningu. Znikały same albo utrzymywały sie dłużej gdy sie katowałem na siłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi