Gość EWA Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 witam, w 29 tyg. ciąży miałam zabieg nefrostomii, obecnie jestem w 33 tyg. proszę mi poradzić jaki poród jest bezpieczniejszy, czy usuną mi te rurki przy porodzie? czy musze miec znieczulenie? jesli tak, czy będę mogła karmić piersią? dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 JAKI PORÓD JEST BEZPIECZNIEJSZY? - Raczej w tym przypadku nie ma wskazań do cięcia cesarskiego, a poród może odbyć się drogą naturalną. Jednak w tej kwestii decydujący głos ma urolog i ginekolog. CZY USUNĄ MI TE RURKI PRZY PORODZIE? - Raczej dopiero po prawidłowo przebytym porodzie. CZY MUSZE MIEC ZNIECZULENIE? - W przypadku porodu naturalnego nie ma takiej potrzeby. JESLI TAK, CZY BĘDĘ MOGŁA KARMIĆ PIERSIĄ? - Piersią na pewno Pani będzie mogła karmić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi