Gość Babelek Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Od ok. 3 lat miewam okresowo nadwrażliwy łokieć, najczęściej prawy. Wystarczy,że oprę lekko łokieć na stole lub lekko go dotknę przeszywa go nagły, paraliżujący ból jak po mocnym uderzeniu w nerw. Po chwili ból przechodzi, ale uniemożliwia normalne funkcjonowanie. Ból powoduje rękaw bluzki lub gorzej jeszcze kurtki, kiedy zginam rękę. Pociągnięcie skóry na łokciu też powoduje piekący ból. Kiedy nic go nie dotyka mogę swobodnie ruszać ręką, nie mam ograniczenia ruchomości ani widocznych na skórze zmian. Ta nadwrażliwość przeszkadza mi w życiu i pracy. Przeważnie po kilku lub kilkunastu tygodniach przechodzi by pojawić się nagle znowu. Dotyczy obu łokci ale w rożnym stopniu i nie zawsze jednocześnie. Co to za dolegliwość i jak temu zaradzić? Nie jest to łokieć tenisisty bo to już przerabiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Witam mam dokładnie to samo. Czy ktoś zna przyczynę tego bólu? nie znalazłam nigdzie odpowiedzi .Z góry dziękuję. Ania 40 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Mam to samo. Z tym że zaczą mnie boleć łokieć pare godzin po treningach. Ból nie do wytrzymania. Chodziłam 2 tygodnie z obolałym łokciem. I teraz została mi tylko ta nadwrażliwość już 3 miesiąc. Ani neurolog, ani ortopeda ani fizjoterapeuci nie potrafią pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Ta sama sytuacja u mnie. Ktoś coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Witam, ponawiam posiadam od roku ten sam problem, tylko opre łokieć na podłokietniku odrazu ból, tak samo w przypadku bluz koszul itd. Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi