Gość Patryk Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Witam serdecznie ! Jestem 3 dni po operacji przepukliny pachwinowej skośnej z zastosowaniem siatki. Rana goi się dobrze, nie ma żadnych obrzęków czy zaczerwienień itp. niestety kiedy się nachylam lub w innych pozycjach odczuwam bardzo silne szczypanie jakieś 3cm w dół od blizny , szczypanie które odczułem wczoraj rano i wieczorem było tak silne jakby mi się *coś* w środku rozlewało, piekło niemiłosiernie !!! ból zęba , złamanie czy skręcenie kolana to nic przy tym bólu!!! Boje się że coś może poszło nie tak, a może to ta siatka gdzieś tam haczy albo się rozpuszcza. Proszę pomóżcie jeśli coś wiecie, w poniedziałek jadę do zdjęcia szwów ale nawet tego bardzo się boję ! Cały czas biorę ketonal (5-6 tab dziennie) już od 3 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 To częsty objaw po tego typu operacji, który powinien powoli w przeciągu 3-4 tygodni ustąpić (odpowiednie ułożenie się siatki w tym okresie). Proszę zachować cierpliwość i w określonym przez chirurga czasie zgłosić się na kontrolę. Proszę nie nadużyć stosowania ketoprofenu (Ketonal). Dopuszczalna dawka dobowa to około 300 mg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Dzisiaj byłem u chirurga który mnie operował na oddziale bo już nie mogę wytrzymać z bólu i stwierdził że rana goi sie dobrze ale doszło do naruszenie nerwu , dał mi miejscowe znieczulenie i było dobrze na parę godzin ale niestety teraz znowu strasznie boli , ile jeszcze ta męka bedzie trwała , nie mam juz sil :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Może kupić ten pas przepuklinowy, może to pomoże albo nie wiem już sam co robić, przez 3-4 tyg Doktorze to ja się wykończe z tym bólem.Robie sobie oklady z ciepla na pachwine nie wiem czy to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janusz Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jestem przed operacją przepukliny pachwinowej i też mam te szczypania i co Pan doktor by na to powiedział?tez siatka uraża nerw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 A ja jestem 3dni po operacji przepukliny i mam szczypanie również dziś się zaczęło myślę że siatka się w środku *układa* a miewałam też je przed operacją Drogi Januszu przepuklina również może uciskać na nerwy w pachwinie przecież jest solidnie unerwiona nie zawsze tak sie dzieję ale w nie których przypadkach się zdarza tak mi tłumaczył chirurg wszystko zależy od ułożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi