Gość Zmartwiona Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Jestem 3 miesiące po operacji usunięcia guza na nerce lewej,operacja była tzw. nerkooszczędna,,wycięto guz w całości tak wynika z badania histopatologicznego , rak złośliwy G1.Czy ból jest spowodowany jakimś zaniedbaniem ,czy powstały jakieś zrosty czy nacieki.na Usg lekarz mówi że nie widzi żadnych zmian,,mam wrażenie że nie do końca tak jest,w okolicach cięcia i brzucha tworzy się tzw. oponka ,,zdaje sobie sprawę że przecięte mięśnie muszą wrócić do formy ale skąd niestepujący ból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Ból jaki obecnie Panią nęka może być związany ze zrostami jakie powstały po operacji na nerce. Aby ewidentnie wykluczyć ewentualną wznowę raka nerki należałoby wykonać TK jamy brzusznej. Oczywiście w tej sprawie należy skonsultować się najlepiej bezpośrednio z urologiem, który wyjaśni przyczyny dolegliwości po bezpośrednim badaniu i zaleci dalszy sposób postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zmartwiona Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Jestem po badaniu kontrolnym TK jamy brzusznej, wszystko jest ok, to tylko zrosty.Taka otrzymałam informację . A bóle jak były tak są , nasilają się po zjedzeniu nawet malej porcji, rano jest do zaakceptowania , /mam na myśli oponkę, wszystko wymaga czasu/ ale w ciągu dnia brzuch po lewej stronie jest wzdęty coraz bardziej , a wieczorem wręcz twardy, ból promieniuje do pachwiny i biodra ,jest to ostry , piekący ból..W przeszłości miałam problemy z wrzodami na dwunastnicy /wyleczone badanie robiłam rok temu/ występujące bóle żołądka / wysoki poziom helcobacter / ,obecnie wyniki są w normie.. Czy bóle mogą mieć coś wspólnego z okrężnicą , nietolerancją jakiś pokarmów. stresem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość K.K. Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 jestem 4 m-ce po operacji usunięcia guza prawej nerki, operacja nerkooszczędna, guz okazał się łagodnym i wszystko byłoby o.k. gdyby nie taki sam ból, robiłam badania kontrolne, wszystko jest dobrze a boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asia Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Ja jestem 2 lata po objawy mam takie same wzdety brzuch i bóle. Pomaga mi aerobic w wodzie.i duzo wody mineralnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Właśnie minol miesiąc nie radzę sobie z bólami pi operacij .guz bieguna nerki lewej wynik histopatologii furman 3 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jolanta Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Ja mam tylko wzięty brzuch najbardziej wieczorem. Jestem 8 tydzień po usunięciu AML guz nieszkodliwy, operacja nerkooszczedna. Czy te objawy miną z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elżbieta Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Jestem5 tygodni po usunieciu guza wielkosci 1,2 cm z prawej nerki metoda tradycyjną. Rana zagoiła się prawidłowo chociaż w dalszym ciągu jest bardzo drazliwa przy dotyku.Nad cięciem tworzy się bolesna oponka szczególnie wieczorem,ale myślę że to minie za jakiś czas/miesnie i przecięte nerwy potrzebują czasu aby dojść do jako takiej sprawności/ . Śpię tylko na lewej stronie bo na prawej się nie da.Zycze wszystkim nerkowcom dużo zdrowia i duzo cierpliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waclec Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Jestem rok po operacji usunięcia guza nerki lewej i przypomina mi o tym opona wielkości bochenka chleba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi