Gość Ana Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Witam,miałam przeprowadzoną laparoskopię-usunięcie torbieli z jajnika.Po zabiegu nie mogłam opróżnić pęcherza moczowego.Najpierw założono mi cewnik jednorazowo,jednak na drugi dzień był ten sam problem.Znów założono mi cewnik na dwa dni i noc.Miałam tzw*ćwiczenie pęcherza*,po czym wyjęto mi cewnik i udało się zrobić *siusiu*.Proszę podpowiedzieć,co mogło byc przyczyną tej sytuacji?W szpitalu sugerowano,że to ze stresu,ale ja się nie stresowałam.Obecnie czuję ciągłe parcie na mocz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Przyczyną takich powikłań czasami są leki stosowane w czasie znieczulenia przez anestezjologów. Zazwyczaj taki problem z oddawanie moczu po zabiegu ustępuje w przeciągu 1-3 dni tak jak w Pani przypadku. Nie niesie to ze sobą żadnych dalszych implikacji klinicznych (wszystko wraca do normy). Nie ma Pani powodu do obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ana Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Dziękuję bardzo za odpowiedź. A proszę tylko powiedzieć, czy normalne jest to, że ciągle odczuwam parcie na mocz? Obawiam się, czy może przez to cewnikowanie nie zaczyna się jakieś zakażenie.. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ananas Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ja miałam problem z opróżnieniem pęcherza po laparoskopii, robiłam wszystko żeby wysiusiać się ale niestety musieli mnie zacewnikować, obecnie jest oki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxx Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 a co jeśli barwę ma jak woda?wszystko ok tylko ta barwa,u mnie dziś mija 6dzień po operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi