Gość natifo Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Odkad pamietam codziennie rano po obudzeniu mam lekka chrype ktora mija w ciagu dnia. Nigdy nie przywiazywalam do niej wagi. Dzisiaj czytalam, ze moze byc objawem refluksu. Fakt, od czasu do czasu miewalam zgage. Szczegolnie np. Po zabawie sylwestrowej. Jednakze dopiero od 2 miesiecy mam ja przewlekle. Czy to znaczy, ze odkad pamietam mam refluks, czy moze to tylko taka chrypka po przebudzeniu? Moj chlopak tez tak ma. Mam 22 lata. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 To nie jest jednoznaczny objaw refluksu żołądkowo-przełykowego. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z gastroenterologiem. Aby jednoznacznie odpowiedzieć czy z górnym odcinkiem przewodu pokarmowego jest wszystko w porządku należałoby wykonać przynajmniej gastroskopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olga Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 http://www.apteka-zdrowie.eu/czytelnia/artykul/144,skuteczne-sposoby-na-chrypke - a może to zwykła chrypka? poczytaj tu jakie sposoby na to pomagają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi