Gość KITOWIEC Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Witam. Jak w tytule... dwa tygodnie po operacji konczy mi sie ZUS , doktor nie bardzo wyraża chęć zeby mi go przedłuzyc, NIE WIEM DLACZEGO? twierdzi ze nie trzeba , ze w dwa tygodnie dojde do zdrowia i bede zdolny do pracy ??? IDe w srode wyciagnąć 7 srub znogi, w tym jedna na wiezozrost i dwa druty ... 16 szwów na lewej nodze od kostki w góre... I JA MAM ISC DO PRACY???? Jesli wystawi mi po operacji to czy ZUS to zrespektuje? bo niby 6 tygodni przed koncem okresu zaislku nalezy ponowić wniosek... pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Wystarczające jest przedłużenie zwolnienia z pracy (wydanie druku ZUS ZLA) dwa dni przed zakończeniem zwolnienia lub dwa dni po. To tylko zależy od decyzji lekarza prowadzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KITOWIEC Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Zgadza się ale to miałoby by miejsce gdybym był jeszcze na zasiłku chorobowym... a ja jestem od dwóch miesięcy na zasiłku rehabilitacyjnym...i w tej sytuacji wystawia doktor na druku N9 jesli mnie pamiec nie myli, a najbardziej rozchodzi mi sie o to co na to ZUS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi