Gość zelatin88 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witam. W badaniu RTG klatki piersiowej mojej mamy wykryto *Płatki tkanki tłuszczowej kątów sercowo-przeponowych*. Co to jest? w internecie szukałem i nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 To nic groźnego. To tylko nadmierne odłożenie się tkanki tłuszczowej w okolicy przylegania serca do przepony. To nie patologia tylko taki układ tkanki tłuszczowej w klatce piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Czy radiolog może pomylić płatek tkanki tłuszczowej z czymś innym? np z jakimś nowotworem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi