Gość Kasia Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witam! 10 lipca miałam wypadek samochodowy, w wyniku którego miałam złamane 3 kości śródstopia - III, IV i V. Złamanie nie zostało wykryte w szpitalu. Dopiero po miesiącu (9 sierpnia) udałam się do lekarza zaniepokojona nieustającym bólem i wtedy założono mi gips na 4 tygodnie. Po zdjęciu gipsu noga nadal boli. Rozumiem, że musi trochę poboleć i myślałabym nadal, że taki ból jest normalny gdyby nie fakt, że w tej nodze co jakiś czas coś mi *chrupie* i po każdym takim chrupnięciu ból jest inny! Najpierw miałam taką jakby blokadę i ciężko mi było stawiać stopę, bo to bolało. Później ustawiło mi się na lepsze, i w ogóle nic nie bolało, ale po 2 dniach znowu się przestawiło i tak trwa do tej pory. Ból jest nieznośny. W okolicy III i IV kości. Przez to przesunięcie musiał być jakiś ucisk na nerw, bo robił mi się taki jakby impuls i ból sięgał aż do połowy łydki. Teraz już nie czuję tego nerwu, ale czuję okropną blokadę i nie mogę stawać całym ciężarem ciała na tę stopę, bo bardzo boli. Minęły już prawie 3 miesiące od wypadku, a ja ciągle mam problemy z nogą. Pisze tutaj, bo już nie wiem gdzie mam się zgłosić. Kiedy chodzę do lekarzy mówią, że wszystko jest w porządku i po złamaniu musi trochę poboleć. Skoro przez chwilę było dobrze, to już wiem, ze może być lepiej niż teraz i nie mogę znieść tego gadania, że tak powinno być, że trochę poboleć musi! Wiem, ze może być lepiej! Tylko co zrobić żeby tak było? Codziennie robię masaże na przemian Arcalenem i Altacetem. Przy okazji masaży gniotę tę stopę i wyginam na różne strony, próbując sobie ustawić coś na lepsze, ale mi się nie udaje. Gdzie mogę się udać, żeby ktoś mnie wysłuchał i naprawdę zastanowił się nad przyczyną bólu i jakoś to naprawił? Czy to normalne, ze w prawie 3 miesiące po złamaniu coś tam się jeszcze przestawia? Proszę o pomoc! Nie chcę kuleć przez całe życie. :( Chciałabym załączyć zdjęcie rtg z ostatniej kontroli, ale chyba nie ma tu takiej możliwości. Może gdzieś wrzucę i wstawię link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Oto link do zdjęć RTG zrobionych 2 tygodnie po zdjęciu gipsu (25 września): http://tinypic.com/r/1195rpj/5 Moim zdaniem kości nie są dobrze zrośnięte (zwłaszcza w kości III widać wyraźnie szczelinę i jest krzywo ułożona). Co można zrobić w takiej sytuacji? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi