Gość Anna z Białegostoku Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Jestem po laparoskopowej amputacji trzonu macicy -z powodu mięśniaków -bez przydatków. Po zabiegu zrobił się krwiak w zatoce douglasa po czym zastosowano leczenie zachowawcze. Obecnie w w.w. miejscu jest 3 cm płynu- czy to jest prawidłowo i nic z tym nie trzeba robić. Poza tym na jajniku zrobiła się torbiel 5,5 cm , której wcześniej nie było-czy to możliwe, że tak szybko. Jestem 3,5 mieś. po operacji. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Płyn w zatoce Douglasa może być z różnych przyczyn. Torbiel jest dosyć duża ale być może da się ja leczyć hormonalnie. Lepiej osobiście porozmawiać na ten temat z lekarzem prowadzącym (ginekologiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 mam pytanie czy torbiel jajnika prawego wielkości 6,5 cm z przegrodami powinna być wycięta czy można poddać się leczeniu tabletkami hormonalnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 O tym musi zadecydować ginekolog. Jeśli podejrzewa proces nowotworowy trzeba leczyć ten stan operacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zystusia Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 mam problemy z torbielami na jajnikach od momentu usuniecia macicy,wczesniej nie wiedzialam co to znaczy.Mialam cysty usuwane operacyjnie i co? Wielkie dno!!!! Bujda na resorach!!! Po 3miesiacach wrocily i towarzysza mi caly czas.Hormony tez sa o tylek potluc!!! Tylko po nich przytylam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi