Gość myszka Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Mam pytanie u mojego 7 letniego dziecka wykryto powiekszone wezly chlonne na szyji, bylismy u onkologa i podczas badania usg wykryto dwie sledziony ktore sa powiekszone 10 x 5 cm. powiekszone wezly kreskowe czy cos takiego, i powiekszone wezly chlonne w pachwinach, natomiast na rtg wyszlo rozdety miaz w plucach ? nie wiem co to oznacza dostalismy skierowanie do poradni chorob zakaznych i do hematologa, morfologia jest na dolnych granicach normy, dziecko meczy sie szybko skora jest blada, miewa krwawienia z nosa i potrafi przespac ponad 10 godzin. Bardzo prosze o odpowiedz czy mam duze powody do niepokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Być może powodem jest wirus, np. mononukleozy. Należy uzupełnić diagnostykę i wówczas będzie można coś więcej powiedzieć na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość myszka Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 mamy zrobic takie testy na toksoplazmoze, mononukleoze, cytomegalie, toksokaroze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość myszka Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 a jaki jest normalny rozmiar śledziony u dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość myszka Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 a teraz prosze o pomoc czy ktos wie co to sa limfocyty nagojądrzaste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi