Gość Natalia Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Mój syn (12 lat) ma guza na brodawce lewej piersi. Jest wyczuwalny od 2 miesięcy. Od tygodnia jest powiększony. Trochę boli przy dotykaniu. Czy to jest związane z dojżewaniem? Czy powinnam z tym iść do chirurga? Z poważaniem, mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Może być to zmiana związana z okresem dojrzewania, która ustąpi sama. Jednak aby mieć całkowitą pewność najlepiej udać się właśnie do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MONIA Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 ja mam ten sam problem,moj syn skonczyl w lutym 12 lat i terz zauwazylam jakis guze na jego prawej piersi a dokladniej sutku jeli nie jest dotykany to nie boli,boli podczas malego musniecia i wydaje sie jakby sie powiekszyl troszke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tata Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 U mojego też takie coś jest. Ma 14 lat ale dopiero teraz dojrzewa. Jest wyczuwalny jako wyraźne zgrubienie pod prawą brodawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneta Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Witam, wczoraj mój syn poinformował mnie , ze pod prawym sutkiem czuje zgrubienie*guzek*. Jak naciska to boli. Dzis byliśmy u lekarza pierwszego kontaktu. Dał nam skierowanie do chururga , kazał zrobić badania z krwi w tym CRP i USG.. Mam nadzieje ze to nic poważnego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Witam. Mój 13 letni syn dzisiaj powiedział mi ,że ma zgrubienie pod prawym sutkiem.Boli go przy dotykaniu.Mam nadzieję ,że to tylko oznaka dojrzewania a nic innego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 witam.mój syn lat 13,5 ma guza na prawym sutku niepokoi mnie to że guz jest pod naczyniakiem na go od urodzenia.Guz go boli .Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Mój syn ma prawie 14 lat po lewej stronie na piersi ma mały wyczuwalny guzek nie jest bolesny czy to moze byc zwiazane z jego wiekiem wchodzi w okres dojrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michał Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 witam, dziś przed chwilą pod skurą prwego sutka wyczułem jakby kulkę, mam 14 lat i jestem chłopakiem boje się że coś mi jest pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danuta Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Witam Mój syn poinformował mnie o tym, że ma guza na lewej piersi.Jak dotyka to mówi że go boli.Powiedział że ma to już ok. 8miesięcy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 W okresie dojrzewania takie guzki w piersiach u chłopców są normalne. Spowodowane jest to zaburzeniami hormonalnymi w okresie dojrzewania. Takie guzki jednak powinny powoli się wchłaniać w okresie 1-1,5 roku. W razie wątpliwości trzeba z tym problemem skonsultować się z chirurgiem dziecięcym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 dlaczego na lewej lub prawej piersi a nie na obydwóch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam. Mam 14 lat. Jakoś tydzień temu przez lekkie muśnięcie na lewym sutku wyczułem mały guzek. Boli tylko jak się mocno przyciśnie lub lekko muśnie. Guzek się nie zmienia. Czy to zniknie? Powiedzieć o tym mamie i iść do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Witam. Mam prawie 12 lat i około półtora miesiąca temu na prawej piersi zauważyłem guzek......byłem u lekarza on prawie nawet nie dotkną i powiedział że nie ma się co przejmować i że to normalne w okresie dojrzewania ......czy to prawda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Dzien Dobry! Mam 14 lat,jestem chłopakiem.Od roku wyczułem na mojej prawej piersi zgrubinie,2 tygodnie temu zauwazyłem zgrubienie na lewej piersi.Prosze o informacje na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam. Mam 13 lat i około mięsiąc temu wyczułem guza pod lewym sutkiem. Ma on około 5mm na 5mm. Czytałem dużo i chyba wynika że one są związane z okresem dojrzewania. Ale prawie wszyscy piszą tutaj że mają te guzki pod prawymi sutkami. Czy jest jakaś różnica pod którym sutkiem pojawi się guzek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacper Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Witam mam 13,5 roku i mam jakby małą kuleczke na prawym sutku czy to jest od dojrzewania czy od czegoś innego i bardzo się boje prosze pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 nie ma rzadnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Mój syn lat 13 również zauważył jakiś czas temu (około miesiąca) zgrubienie w prawej brodawce które boli go przy dotykaniu. W necie piszą że u 50% chłopców dzieje się tak w wieku dojrzewania-ginekomastia Ale moze jakiś lekarz specjalista wypowiedziałby się na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Uratowaliście mnie przed nieprzespaną nocą. Dzisiaj przed snem mój 12 letni też powiedział mi, że od jakiegoś czasu ma guzka pod prawym sutkiem i zaczęłam szaleć z niepokoju. Jak widać jest to normalne u chłopców w wieku dojrzewania. Do lekarza oczywiście pójdziemy ale jestem już dużo spokojniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Mój 15-letni syn także ma od pewnego czasu zgrubienie na jednym sutku. Jest to dziecko opóźnione pod względem intelektualnym (nie mówi i nie potrafi pokazać czy odczuwa ból), nie pozwala się jednak dotykać w miejscu zgrubienia. Ja w dzieciństwie miałam podobny problem ze sobą i trafiłam nawet do lekarza, który stwierdził, że nie jest to nic groźnego i samo zniknie po jakimś czasie. Miał rację, bo dziś jako dojrzała kobieta zupełnie zapomniałam, że miałam kiedyś taki problem. Jak widać dotyczy to nie tylko chłopców, ale i dziewcząt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Yo, Hej, Dzień Dobry. Mam 12 lat i wyczuwam od miesiąca guzek na lewej piersi, boli jak go lekko musnę lub mocno nacisnę, bardzo się zacząłem niepokoić, lecz z tego to czytam to jest neutralne zjawisko. Dziękuję Wszystkim, pozdrawiam Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Witam. Mój syn 15-letni również oznajmił mi dzisiaj ,że ma guzek w lewej sutce.Przy dotykaniu bardzo go boli.Po przeczytaniu tych odpowiedzi trochę się uspokoiłam.Co nie zmienia faktu , że wybieram się z nim do lekarza na zbadanie tej zmiany.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 co z tym robic mam 12 lat I niepokoje sie pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam mam 15 lat i mam. Guza na sutku bardzo sie boje ze to cos powaznego prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi