Gość bedmac Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam tydzień temu przeciąłem siekierom mięsień piszczelowy (siekiera wbiła mi się w nogę pomiędzy kości-których nie uszkodziłem ).Rana szyta była w szpitalu tam żadnych informacji od lekarza nie uzyskałem. Wczoraj byłem na wizycie w swojej przychodni u chirurga który już cos więcej mógł mi powiedzieć i przepisać leki- FRAXIPARINE,CYCLO3FORTE,REPARIL GEL-na opuchniętą stopę. Za tydzień będą ściągnięte szwy. Rana ponoć goi się dobrze jednak wydaje mi się ze coś jest nie tak z poruszaniem stopą-palce ruchome, zginanie stopy grzbietowe minimalne a skręcanie stopy w prawo, lewo wręcz zerowe z dużym bólem od strony zewnętrznej kostki. Proszę o pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam! Ograniczenie ruchomości najprawdopodobniej spowodowane jest uszkodzeniem mięśni. Sytuacja powinna stopniowo powracać do normy. Proszę poinformować o swoich dolegliwościach lekarza prowadzącego podczas następnej wizyty kontrolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BEDMAC Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam. Dziękuje Doktorze za odpowiedź. Mam jeszcze takie pytanie: Przypuśćmy, że prostowniki, ścięgna i nerw strzałkowy itd. nie są uszkodzone a tego teraz się nie dowiem-w jaki sposób w mojej sytuacji można to sprawdzić,zbadać? Ps.Jaki czas jest potrzebny żeby mm.po takim urazie był *sprawny* bo wiadomo że on już nie wróci do 100 proc.sprawności. Dziękuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi