Gość siren19 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Mam 19 lat, ponad rok temu przypadkowo na USG wyszło, że mam złogi w pęcherzyku żółciowym. Kilka razy miałam ataki bardzo silnego bólu, ale z lewej strony. W każdym razie nie zdecydowałam się na operację. Czy to że choruję na: niedoczynność tarczycy, stan przedcukrzycowy, nadpłytkowość (i często wychodzi mi w morfologii anemia), serce (arytmia: tachykardie, pobudzenia komorowe) i to, że jako małe dziecko miałam operację na z. wyrostka robaczkowego z zapaleniem otrzewnej może być przeciwskazaniami to wykonania laparoskopii? Czy istnieje jakieś duże ryzyko w moim przypadku? Nie wiem gdzie się udać? lekarz rodzinny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam! Żadne z wymienionych schorzeń nie stanowi bezwzględnej dyskwalifikacji do zabiegu. Z pewnością choroby współistniejące będą brane pod uwagę w przypadku kwalifikacji do znieczulenia. Powinna Pani udać się na wizytę do specjalisty chirurga, który po zebraniu pełnego wywiadu, ocenie wyników badań oraz zbadaniu będzie mógł zadecydować o kwalifikacji do zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi