Gość Adamek Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Witam, Otóż zacznę od początku, w minioną środę (15.05) siedziałem sobie przy grillu na kocu, normalnie na ziemi z wyprostowanymi nogami. W czasie wstawania coś mi strzeliło w kolanie i od tego momentu nie mogłem w ogóle ruszać nogą. Początkowo myślałem że to skurcz więc próbowałem ją wyprostować, bezskutecznie (za duży ból). Od razu pojechałem na pogotowie, tam lekarz stwierdził że kości są całe rentgenem. W opisie można przeczytać *naderwanie lub uszkodzenie niektórych części kolana* i za parę dni miałem zgłosić się do ortopedy. Kiedyż dotarłem do tego lekarza, on tylko pomacał mnie chwile i stwierdził krew w kolanie. Ściągnął ok. 40ml krwi i przepisał na rehabilitacje. Obecnie czekam na rehabilitacje, chodzę w stabilizatorze, ale ruchy kolanem mam dalej bardzo ograniczone. Czy diagnoza stawiana przez lekarza tylko po chwili macania może być trafna bez zdjęcia rezonansowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamek Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Tym bardziej wspomnę że nie było żadnego urazu kolana, żadnego uderzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamek Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 Jak zwykle zapominam napisać wszystkiego, otóż: - próbować dalej prostować nogę do oporu mimo bólu? - przykładać również lód do czasu rehabilitacji? - prosił bym też o ogólne zalecenia co robić bo lekarzowi się spieszyło (nadciągała burza a on nie wziął kurtki z domu...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi