Gość Kasia Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam serdecznie, Od 2 miesiecy mam problem z jelitem grubym. Jestem w trakcie diagnozowania. 2 miesiace temu zrobilam badanie moczu, wyszly bakterie i bialko. Nie bylo zadnych dolegliwosci, boli ze strony ukl. moczowego, wiec sie zdziwilam. Mimo to, dostalam antybiotyki. W ciagu miesiaca mialam 2 antybiotyki. W trakcie brania antybiotykow tylko raz pojawil sie bol w trakcie oddania moczu i grudkowe uplawy. Ale zakwasilam organizm, zasotoswalam probiotyk i wszystko minelo w ciagu 2,3dni. Minal miesiac od antybiotykow. Obecnie biore leki na jelito drazliwe, ale czeka mnie kolonoskopia, gdyz ZJD to na razie wstepna diagnoza. 3 tygodnie temu powiekszyly mi sie wezly chlonne w lewej pachwnie. (wlasnie po lewej stronie odczuwam bole ze strony jelita). Same guzki nie bola, ale jak nimi poruszam to czuje dyskomfort w pachwinie. Guzki nie sa ze soba polaczone, nie sa widoczne golym okiem, sa ruchome. Najpierw pojawil sie jeden guzek, po 2 tyg drugi. Mam je okolo 3 tygodni, nie powiekszaja sie, czasami boli mnie lewa noga. Bardziej to jest dyskomfort. Czy te powiekszone wezly to moga byc po antybiotykach? Morfologia wyszla idealna ( z rozmazem), OB-6, badanie moczu-wszystko dobrze. Nie mam goraczki, nie poce sie. Czasami mam dreszcze. Jesli np mam raka jelita grubego, i te wezly to bylyby przerzuty, to morfologia by cos wykazala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 mam 31 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justyna Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 możesz mieć raka jelita grubego. u mnie są powiększone tylko węzły chłonne w jelicie. mam za dużo białka zamiast 5% to mam 25% ale nie jestem pewna. szybko kolonoskopia ci się przyda bo możesz umrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi