Gość Magda Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam! Bardzo proszę o odpowiedź, gdyz tak naprawdę sama już nie wiem co robić. Otóż 2 tyg temu znalazłam u swojej 13 mcnej Córci guzek. Na początku był on między paszką a piersią ( przesuwa się ) w tej chwili jest pod piersią. Byłam już u 2 onkologów, niestety żaden nie ma pojęcia co to jest i jeden twierdzi że konieczna jest operacja i wycięcie tego guzka a 2 twierdzi że absulutnie że tylko uszkodzi się gruczoł sutkowy. Wczoraj robiłam usg i niestety dr radiolog też nie wie ( a usg miało mi wszystko wyjaśnić) . Przedstawiam poniżej opis usg: ZABRODAWKOWO W OKOLICY SUTKOWEJ PRAWEJ W TK. PODSKÓRNEJ WIDOCZNA HIPOECHOGENICZNA ZMIANA DO OK. 5,5 MM- NAJPR. SKUPISKO TK. WŁÓKNISTEJ, MNIEJ PRAWDOPODOBNA TK. GRUCZOŁOWA?-WSKAZANA DALSZA OBSERWACJA Dr radiolog chyba do końca nie jest pewna tego opisu ( przy tk gruczołowej stawia znak zapytania ) Bardzo proszę o odpowiedź, ogromnie mi na tym zależy,przepłakałam juz parę wieczorów i najgorsze jest to że nie wiem co to jest ( lekarze też niby nie wiedzą, albo nie chcą mi powiedzieć ) i co mam dalej z tym robić, wycinać czy nie? Będę bardzo bardzo wdzięczna za odp. Z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Może warto wykonać biopsję cienkoigłową zmiany. Ona bardziej odzwierciedli naturę guzka. Trzeba w tej sprawie porozmawiać z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 11 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Lekarz prowadzący powiedział że u takich malutkich dzieciaczków nie przeprowadza się ani punkcji ani biopsji. Ja już głupieję bo nie mam pojęcia co robić. Jeden onkolog twierdzi że trzeba wyciąć 2 że absolutnie, chyba skonsultuję się z 3 żeby czegoś nie zaprzepaścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi