Gość Wandzia Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witajcie! jak zapewne spora część z Was mam stwierdzony zespół jelita drażliwego. dolegliwości jelitowe towarzyszą mi od dawna. IBS stwierdzono całkiem niedawno, dlatego postanowiłam założyć ten wątek - jakie są Wasze doświadczenia z IBS? jakie leki i jak długo bierzecie, czy zauważacie po nich zmiany? macie jakieś swoje specjalne sposoby na zmniejszenie dolegliwości? możecie polecić jakieś fajne i smaczne potrawy, które nie nasilają objawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Viola Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witaj mam zdiagnozowany zespół jelita drażliwego od kilku lat do tego refluks żoładka , od trzech miesiecy biore leki na jedno i drugie i szczerze nie ma specjalnej poprawy, brałam Debretin , odtsawilam go 3 dni temu, zalecenie lekarza , oczywiscie teraz kiepsko sie czuje , ale było tak nawet jak brałam lek. Moje spostrzezenia czy biore leki czy nie sa dni kiedy jest ok a sa kiedy jelita dokuczaja , a podczas brania leku chyba nie powinny tak mi sie wydaje . Jesli chodzi o potrawy to unikam napoji gazowanych i ostrych potraw , nie wiem jak jest to u Ciebie ale mi te dolegliwosci bardzo utrudniaja codzienne funkcjonowanie . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi