Gość Maciek Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Witam wszystkich. Mam pewne pytanie dotyczące wyniku mojej kolonoskopi, mianowicie jaka jest diagnoza po niej ponieważ od lekarza informacji nie uzyskałem:( Proszę o pomoc. Opis 1-Jelito cienkie 2-Odbytnica 1.Fragmenty błony śluzowej jelita cienkiego. W 2/4 wycinkach cechy aktywnego zapalenia,z obecnością grudek chłonnych. Pozostałe wycinki bez cech patologii 2.Fragmenty błony śluzowej jelita grubego z cechami niespecyficznego zapalenia przewlekłego(+/++) z cechami niewielkiej aktywności. W brzegu jednego z wycinków zarninowanie i ropienie. Oprócz tego posiadam jeden mały ropień okołoodbytniczy. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam, Poczytaj więcej o chorobie Leśniowskiego - Crohna... szczególnie jeżeli kiedykolwiek pojawił się u Ciebie śluz w stolcu lub miałeś choć trochę luźniejszy stolec. Polecam zrobienie testu na kalprotektynę (firma Genoxa go robi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi