Gość majka Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam. Byłam u lekarza z suchym kaszlem, który męczy mnie od ok. 2 miesięcy. Okazało się, że osłuchowo wszystko dobrze. Dostałam skierowanie na morfologie z rozmazem i CRP. Wszystkie wyniki wyszły dobre z wyjątkiem podwyższonego RDW, które wynosi 15,6% (norma 10,0 - 15,0) oraz niskie monocyty 2% (norma 3 - 8). Czy te wyniki mogą być związane z tym kaszlem? Jest możliwe, że rozwija sie w organizmie jakaś infekcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam! Obniżony poziom monocytów może sugerować infekcję. Nieznaczne odchylenie od normy RDW nie powinno być powodem do niepokoju. W przypadku długo utrzymującego się kaszlu warto wykonać RTG klatki piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi